dimarts, 19 de febrer del 2008

Carme Miquel



Mentre passen els rúfols dies de l'hivern i fins que arribe la propera sessió de lectura (dia 27, dimecres, fins a la pàgina 74!) ací teniu una miqueta d'informació sobre l'autora de La mel i la fel.
De Viquipèdia:
Carme Miquel i Diego, coneguda amb el nom de ploma de Carme Miquel, és una mestra i escriptora valenciana nascuda a la Nucia (la Marina Baixa ) l'any 1944 .

Carme Miquel ha destacat principalment en dos àmbits: el de l'ensenyament i el de l'escriptura. Pel que fa al camp de l'ensenyament, ha estat una de les defensores més destacades de l'ensenyament en avlencià , molt relacionada amb els moviments de renovació pedagògica i vinculada amb entitats cíviques com la Federació Escola Valenciana.

Quant al camp de la creació en prosa, és autora, entre d'altres, de diversos llibres de narrativa infantil i juvenil i de la novel·la Aigua en cistella, guanyadora del premi de novel·la Ciutat d'Alzira 1998 que atorga l'editorial Bromera . Publica també regularment a la premsa periòdica, com per exemple al diari Levante, on té una columna d'opinió setmanal.

El 1995 va rebre el Premi d'Honor Jaume I per les seues actuacions en el camp cívic i cultural.

El 1995 va ser nomenada Miquelet d'Honor per la Societat Coral el Micalet de València